Princess tar bærekraft på alvor

Nyheter12/04/2019

Princess på Maxi Storsenter har fokus på miljøet gjennom bærekraftige tiltak og produkter.

De ansatte hos Princess gjør en rekke miljøvennlige tiltak i butikken for å sørge for en bærekraftig butikkdrift, og de legger til rette for at du som forbruker skal kunne ta gode og miljøvennlige valg når du handler hos dem.

– Vi vil ta bærekraft på alvor, og alle som jobber her er stolte av måten vi driver butikken på. Det er gøy og meningsfylt å jobbe i en butikkjede som tenker miljøvennlig og langsiktig, sier daglig leder Bodil Aune-Aas.

Både Princess som kjede og Princess-butikken på Maxi er Miljøfyrtårn-sertifisert, noe som gjør at de må følge strenge krav når det gjelder arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Miljøinnsatsen må dokumenteres og de må vise at de tar samfunnsansvar.

Miljøvennlige tiltak hos Miljøfyrtårn-butikken Princess:

  • Gode rutiner på gjenvinning, både plast, papp og annen emballasje kildesorteres. Målet er minst mulig restavfall.
  • Sentralt hos kjeden brukes esker om igjen, og det jobbes hele tiden med å minimere emballasjen på varer.
  • Alt av reklamasjoner på tekstiler sendes til Fretex for gjenbruk.
  • Alle butikker i Princess-kjeden sender syoppdrag til Moving Mamas. Organisasjonen hjelper innvandrerkvinner inn i norsk arbeidsliv.
  • Kundene kan enten kjøpe resirkulerbare plastpose, papirpose eller handlenett.
  • De ansatte på Maxi oppfordres til å gå/sykle til jobben, kjøre kollektivt og samkjøre til møter og/eller jobb.
  • Ingen bruk av engangsbestikk og servise på butikkens bakrom.

– Hvorfor er bærekraftig utvikling viktig for dere?

– Retningslinjene og rutinene vi følger er en fin måte å vise at vi virkelig vil gjøre noe for å sørge for en bærekraftig utvikling. For Princess som kjede er målet at 50 % av all tekstilproduksjon skal være bærekraftig innen 2021.

Miljøvennlige produkter

De ansatte på Princess ønsker også å inspirere deg som kunde til å tenke bærekraft. Butikken kan tilby bærekraftige produkter enten du skal kjøpe varer til stuen, soverommet, barnerommet eller badet.

– Vi har håndklær av rask fornybar bambusviskose og produkter med Fairtrade-merket bomull, hvor all bomullen er sertifisert, handlet, kontrollert og kjøpt etter Fairtrade-standardene. Vi har produkter som pynteputer og duker i resirkulert materiale. Og vi fører blant annet sengetøy, dundyner, dunputer, håndklær, baderomsmatter, servietter og kubbelys som er svanemerkede produkter. I tillegg har vi en rekke økologiske produkter som følger internasjonale standarder, sier Aune-Aas og legger til:

– Det skal så lite til. Velger du å kjøpe et produkt som er produsert under etiske og miljøvennlige forhold er du med på å gjøre en forskjell. Det er kanskje lett å tenke at disse produktene er mer kjedelige, men det stemmer ikke. De er av svært god kvalitet og er fargerike og flotte.

Hva syns du om tiltaket Act for good på Maxi Storsenter?

Jeg synes det er et kjempefint tiltak! Det er spennende at vi tenker litt annerledes. Ja, Maxi er et kjøpesenter, men vi tenker på nærmiljøet og gir kundene våre gode muligheter til å gjøre bærekraftige valg når de handler.

Av Maxi Storsenter

Vis på kart

Åpningstider

Mandag til fredag 9-21 (18)

Kontakt

62522755

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Hverdager 09-21 / Lørdag 09-18

Top