The Body Shop lanserer resirkulert plast fra solidarisk handel

Events14/05/2019

Planeten vår drukner i plast, og The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Nå får du produktene her på Maxi.

The Body Shop har nå lansert verdens første Fair Trade-plast og samarbeider med Plastic for Change.

– The Body Shop utrolig stolte av å introdusere resirkulert plast fra vårt solidarisk handelsprogram i alle sine sjampo- og balsamflasker. De ønsker at kundene skal tenke mer miljøvennlig.

Det er ingen hemmelighet at plastavfall har blitt en global krise og at planeten vår drukner i plast. Det påvirker livet i havet, men det påvirker mennesker også. I India blir så mye som en tredjedel av avfallet ikke samlet inn og kildesortert. Dette har gitt grobunn for at 1,5 millioner mennesker, kjent som «søppelplukkere», uoffisielt jobber med å samle inn dette avfallet. The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Å slutte å bruke plast er ikke svaret. Dersom plast brukes ansvarlig, er dette et bærekraftig materiale.

Derfor har The Body Shop startet et prosjekt i Bengaluru i India, der de betaler søppelplukkere en rettferdig pris for plasten de samler inn. På denne måten får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold, bedre arbeidsforhold og den anerkjennelsen de fortjener. Community Trade er The Body Shop sitt unike, uavhengig verifiserte program for solidarisk handel. Programmet hjelper deres handelspartnere over hele verden med å få tilgang til markeder, forbedre sin livssituasjon og investere i prosjekter som gagner lokalsamfunnet. 

Og det er den resirkulerte plasten fra jobben som gjøres du nå finner i alle deres 250 ml sjampo- og balsamflasker. 

Bilde av kvinner som sorterer plast i India

Bilder fra The Body Shop: Over 3 milliarder mennesker lever uten offisiell avfallshåndtering. Det er nesten halve jordens befolkning! Nå har The Body Shop lansert et nytt prosjekt hvor de betaler søppelplukkere i India en rettferdig pris for plasten de samler inn. Denne resirkulerte plasten gjennom solidarisk handel finner du nå i alle deres 250 ml sjampo og balsamflasker.

Les mer på www.thebodyshop.no.

 

Av

Andre nyheter

#JustAsk

Vi svarer
innen en time
på vår facebookside

Still ditt spørsmål
Åpningstider

Hverdager 09-21 / Lørdag 09-18

Top