Hvordan redusere matsvinn?

too good to go 431x348

Hvordan redusere matsvinn?

Hvordan redusere matsvinn?

En tredjedel av all mat som produseres i verden ender opp som matsvinn, og i Norge kaster vi minst 385 000 tonn mat hvert eneste år - nok til å mette 800 000 mennesker. FNs bærekraftsmål har et eget delmål om å halvere matsvinnet innen 2030, og dette er noe vi her på Maxi Storsenter jobber aktivt med å bidra til.

Too Good To Go sine ti beste tips for å unngå matsvinn:

  • Vær smart på butikken. Ha en plan for handleturen, og ikke kjøp mer enn du kan spise opp.

  • Ha oversikt i kjøleskapet og pass på temperaturen. Ha en egen hylle eller boks til mat som må spises snart. Kjøleskapet skal holde mellom to og fire grader - da øker holdbarhetstiden.

  • Se - lukt – smak. Best før betyr ikke nødvendigvis dårlig etter.
  • Bruk fryseren smart. Frys mat du ikke rekker å spise opp.
  • Restelunsj i matpakken. Middagsrester er perfekt som lunsj neste dag.
  • Restetorsdag. Ha en fast restedag hver uke dedikert til å spise opp maten.
  • Bruk det du har hjemme. Ris til overs fra i går? Da blir et stekt ris til middag i dag!
  • Slappe grønnsaker? De kan bli friske igjen hvis de legges en stund i kaldt vann.
  • Hjelp butikkene. Kjøp nedsatte datovarer og gårsdagens brød, velg maten med kortest holdbarhet hvis du skal spise den snart, redd single bananer og bruk Too Good To Go-appen.
  • Vær kreativ! Tørt brød kan ristes, brune bananer blir digge i pannekaker og bare fantasien setter grenser for hva du kan ha i en smoothie. Hent inspirasjon ved å følge Spis opp maten, Too Good To Go m.fl. i sosiale medier og besøk Matvetts bruk opp-leksikon på nett!

Via appen Too Good To Go kan DU bidra til å redusere matsvinnet her på senteret! Too Good To Go-appen knytter butikker og spisesteder som har mat til overs sammen med folk som ønsker å redde maten til redusert pris. På Maxi Storsenter deltar Fattigmann, Cafe Opus og Coop Extra.

 I Norge samarbeider Too Good To Go med over 1800 butikker og spisesteder over hele landet. Over 950 000 nordmenn har lastet ned og registrert en bruker i appen, og siden oppstart i 2016 har over 2,6 millioner måltider har blitt reddet fra å ende opp som matsvinn. 

Om du ikke har Too Good To Go appen kan du laste den ned HER